Vanuit betrokkenheid en kwaliteit
naar opbrengstgericht samenwerken

Sandra de Kroon

Wie ben ik?

Sandra de Kroon, geboren in 1972 in Amsterdam.
Hieronder volgen mijn opleidingen, werkervaring en dergelijke.
Mijn CV is te openen via deze link: CV

Werk

Organisatieadviseur / (proces)begeleider (2004-heden)
Docent/projectleider in het MBO (Zorg en Welzijn)
Praktijkopleider verpleeghuizen
Verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg

Opleidingen

Masters of Educational Management
Docentenopleiding BVE
NGH
HBO verpleegkunde

Persoonlijke toelichting

Mijn beroepsleven ben ik begonnen met een vakantiebaantje in het verpleeghuis.
Ik merkte dat kleine dingen soms veel konden betekenen: een kussen opschudden van een man die bedlegerig is. Of een wandeling maken met een vrouw die nooit de deur uitkomt. Enthousiast door deze ervaringen besloot ik hier mijn beroep van te maken.
Als verpleegkundige ging mijn interesse uit naar de geestelijke gezondheidszorg. Ik leerde van boeiende groepsprocessen binnen de psychiatrie en warme contacten binnen de verstandelijk gehandicapten- en jeugdzorg.

Na verloop van tijd maakte ik de keuze voor een baan als docent in het beroepsonderwijs. Hier kreeg ik bijzondere belangstelling voor de klassen op het laagste opleidingsniveau. De gezelligste klassen maar ook de zwaarste. Leerlingen die zich als sterk presenteren maar kwetsbaar blijken zijn.

Gaandeweg bewoog ik me in 2004 richting het organisatieadvieswerk. Ik raakte geboeid door leiderschapsvraagstukken, groepsdynamieken en samenwerkingsrelaties.
Sindsdien begeleid ik leidinggevenden die hun effectiviteit willen vergroten en teamleden die samen iets tot stand willen brengen.
Speciale aandachtsgebieden daarbij zijn: leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling, onderwijsontwikkeling en ontwikkeling van de leerlingenzorg.